OKULUMUZUN TARİHÇESİ

10.04.2022 569

17-08-2018

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okul çevresi 1950´li yıllarda kurulmaya başlanmış, okul ihtiyacı ortaya çıkınca hayırsever vatandaş olan Alaeddin SELÇUK, okul yapımı için hem arsa hem de para bağışında bulunmuştur, okulun adına, bu hayırsever vatandaşın ismi olan Alaeddin adı verilmiştir.

Okul 1964 yılında tek katlı olarak 2 Kasım 1964 yılında eğitim ve öğretime başlamıştır Okulun arsası 6023 metrekaredir. 2005 yılında 380 metrekarelik bir arsa daha ilave edilmiştir. 1974 yılında okulumuzun ikinci katı yapılmıştır. Bu inşaat zamanında okulun kalorifer sistemi kurulmuştur.

2001 yılında okul binasında oturmalar olması sebebiyle başka bir okula taşınmış, eğitime burada devam ederken, yeni bir okul binası yapımına başlanmış, 2003 yılı Ekim ayında bina bitirilmiş, Okul kendi binasında tekrar eğitime başlamıştır. Okulumuz, bu binanın yetersiz olması sebebiyle, ilk binanın tamiri gündeme gelmiş, tamiratın yapılması üzerine bu bina, ana bina olarak hizmete girmiştir. 2016 yılı mayıs ayında okulumuzun eski binası (A Blok) için yıkım kararı alınmış ve yeni bina yapımına başlanmıştır. 2018 Yılı 2. Dönem başında okulumuz yeni binasında (32 Derslikli) Eğitim Öğretim görmeye başlanmıştır.

A Blokta 1 müdür odası, 3 müdür yardımcısı odası, 1 öğretmenler odası, 1 kütüphane, 2 rehberlik odası, 1 memur odası, 2 Mescid, 1 çok amaçlı salon, 1 hizmetli odası, 1 zihin gelişim atölyesi, 1 Fen ve Teknoloji laboratuvarı ve 32 derslik bulunmaktadır.

B Blok zemin katta 4 anasınıfı, 1 anasınıfı oyun odası, 1 anasınıfı yemek odası, 3 branş dersliği, 1 Destek Eğitim Odası, 1 Türkçe Eğitim Sınıfı (Yabancı Uyruklu Öğrenciler için), bodrum katta 1 arşiv, 6 depo, 1 çok amaçlı salon, 1 arşiv  bulunmaktadır.

Okulumuzda 40 (8 anasınıfı, 8 1. Sınıf, 8 2. Sınıf, 8 3. Sınıf, 8 4. Sınıf) şube bulunmaktadır.

Okulumuzda toplam 57 personel (4 yönetici, 32 sınıf öğretmeni, 8 anasınıfı öğretmeni, 2 İngilizce öğretmeni, 1 Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni, 3 rehberlik öğretmeni ve 1 memur) görev yapmaktadır. Ayrıca 5 hizmetli (1 Kadrolu-1 Ppictes-2 işkur, 1 anasınıfı hizmetli ) ve 1 güvenlik görevlisi görev yapmaktadır.

Okulumuz sınıflarında 1209 öğrenci, (anasınıfında 160 öğrenci) bulunmaktadır.

Ulaşımı çok rahat olan okulumuzun çevresinin de eğitime yaklaşımları olumlu olmakla birlikte, kişilerin gelir düzeyi orta seviyededir.

Mezun olan öğrencilerimizin çoğunluğu bir üst öğrenime devam etmekte olup, geçmiş yıllarda mezun olan çok sayıda sanayici, esnaf, memur, mühendis ve işçi bulunmaktadır.

KURUMUN YAPISI

OKULUN BİNA DURUMU: Okul iki binadan oluşmaktadır. A Blok Ana binadır. 4 (Bodrum+Zemin+3) katlıdır.  B Blok tek katlıdır, ayrıca bir de bodrum kat bulunmaktadır. Okulun bütün birimleri kaloriferle ısıtılmaktadır. İki binanın kalorifer ve elektrik sistemi bir birinden ayrıdır. Tuvaletler ve pis su atıkları kanalizasyona bağlıdır. Erkek ve kız öğrencilerin tuvaletleri birbirinden ayrıdır. Bahçemizde hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan çeşme vardır. Okulumuzun çevresi duvarla çevrilmiştir. Güney ve doğu taraf Büyük Şehir Belediyesi tarafından yaptırılmıştır. Okul kantini okul bahçesinde yer almaktadır.

LABORATUVAR DURUMU: Okulumuzda bir fen laboratuvarı bulunmaktadır.

KİTAPLIK DURUMU: Okulumuzda 5000 KİTAPLI Selçuklu Belediyesi tarafından yaptırılan kütüphane mevcuttur. Sınıf kitaplıkları mevcuttur.

DEPO - ARŞİV DURUMU: Okulumuz B Blok bodrum katta 4 depo, B blokta bir arşiv bulunmaktadır.

SOSYAL FAALİYET DURUMU: A Blok Zemin Kat ve B Blok bodrum katta bir adet çok amaçlı salon bulunmaktadır. Okulumuzda Ney, Zihin Gelişimi, Hafızlık, Kuran Kursu, Okuryazarlık kursu,  izcilik, tiyatro, spor, resim ve satranç dallarında egzersiz çalışmaları yapılmaktadır.

OKUL VE BAHÇENİN ALANI: Okulumuz A Blok 970 m2, B blok 799,5 m2, bahçemiz okul hariç 4535,5 m2'dir. Toplam 6725,17 m2'dir.

Kurum Kodu

0 332 233 04 88 Belgegeçer 0 332 233 04 88